Annonce

Annonce

Rabarber planter på Samsø

I drikkevarekategorien løb saft af økologiske rabarbere fra Samsø Bær med Produktprisen 2021, som blev uddelt i forbindelse med kokkekonkurrencen Sol over Gudhjem. Foto: Samsø Bær

Rabarbersaft fra Samsø Bær vinder Produktprisen 2021

120 små producenter af føde- og drikkevarer dystede ved Danmarks største kokkekonkurrence på Bornholm – hvor økologien som altid stod stærkt.

Næsten 120 danske producenter havde i år tilmeldt produkter til Produktprisen, som Coop laver i samarbejde med ”Sol over Gudhjem", som er Danmarks største kokkekonkurrence.

I weekenden blev vinderne kåret i kategorierne mad, drikke, konfekture og innovation. I drikkevarekategorien vandt økologisk rabarbersaft fra Samsø Bær, mens veganske Nordisk Tempeh fra Contempehrary, som er under omlægning til økologi, vandt i kategorien Innovation.

Finalen i den landsdækkende produktpris bliver normalt afholdt på havnen i Gudhjem. I år var konkurrencen på grund af Covid19 imidlertid flyttet til den noget mindre location ved det bornholmske landbrugsmuseum Melstedgård syd for Gudhjem.

Produktprisen 2021

Mad

Mumbai Munchies fra MayMays

Drikkevarer

Økologisk rabarbersaft fra Samsø Bær

Konfekture

Bananbrød fra Banana

Innovation

Nordisk Tempeh fra Contempehrary

Publikumsprisen

Kaffesyp fra Falk Bornholm

Det lagde dog ikke nogen dæmper på finalefesten. 300 tilskuere kunne nemlig smage med under præsentationen af finaleprodukterne i den smukke have, hvor hele landet også kunne følge med på live-stream via Coop Danmarks Facebook.

Tolv finalister dystede om de fire priser, og producenterne Contempehrary, Banana, MayMays og Samsø Bær kunne forlade Melstedgård med et vinderdiplom, mens den lokale producenten Falk Bornholm vandt en særlig publikumspris for likøren kaffesyp. Den bliver lavet i et samarbejde med andre små iværksættervirksomheder på Bornholm.

Som noget nyt i år så indstilles alle finalister til den store fælles nordiske fødevarepris Embla, der hylder det ypperligste i det nordiske køkken og har til formål at promovere nordisk madkultur internationalt.

Dommerjuryen bestod i år af Hanna Schaldemose, lokalvarechef i Coop Danmark, Kok Francis Cardenau fra Sane Foods, Kok Jesper Koch fra Steigenberger Alsik Hotel & Spa, Kok Mads Battefeld fra Sushi Anaba, Kok og sommelier Simon Olesen fra Møntergade og Kok Mikkel Maarbjerg fra Kirk+Maarbjerg.

Flere artikler fra samme sektion

Du kan stadig nå at deltage i konkurrencen om Kantineprisen 2024

Kun kantinekøkkener med en økologiprocent på mindst 60 pct. kan deltage i dysten om Kantineprisen 2024, som finder en vinder på havnen i Gudhjem.

18-04-2024 2 minutter Events,   Professionelle køkkener,   Foodservice

Madland Festival kalder til samling, samtaler, hyldest og fejring

Det madpolitiske samlingspunkt og fællesskab Madland inviterer for femte år i træk til Madland Festival under sloganet: ”Gentænk madsystemet”.

17-04-2024 2 minutter Events

Økologisk Landsforening kæmper for, at æg ikke længere skal stå på køl - Danske Æg kæmper imod

Økologisk Landsforening ønsker et opgør med kravet om, at æg skal på køl, men hos Danske Æg vil man fastholde det.

15-04-2024 8 minutter Æg og fjerkræ,   Forbrug,   Detailhandel